
       
 

 

 
 

 
 

 
 

 

 

 
  

 
 
 

 

COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA
 

DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING
 

Adult Training Facilities (55 Pa.Code Chapter 2380)
 

Q/A - Regulatory Clarifications – September 2015
 
The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 

the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

Regulation: § 2380.111(b), (c)(5) – Individual Physical 
Examination 
§ 2380.111 - 
(b)  The physical examination documentation shall be signed and dated by a licensed 
physician, certified nurse practitioner or certified physician’s assistant. 
(c)  The physical examination shall include: 
(5) Tuberculin skin testing with negative results every 2 years; or, if the tuberculin skin test 
is positive, an initial chest X-ray with results noted. 

Question: Are medical assistants permitted to read an individual’s TB 
skin test? 

ANSWER: According to the CDC, a TB skin test should be read by a 
“health-care worker trained to read tuberculin skin testing (TST) results.” 
Therefore, a medical assistant who has been trained to read TST results is 
considered qualified and is permitted to do so under the regulations. 
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