
       
 

 

 

 
 

 
 

 

  

  
 

 

 
 
 

COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA
 

DEPARTMENT OF PUBLIC WELFARE 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING
 

Community Residential Rehabilitation Services for the Mentally Ill 

(55 Pa.Code Chapter 5310) 

Q/A - Regulatory Clarifications – October 2015 
The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 

the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

Regulation: § 5310.73(d)(3) – Physical Plant Requirements 
§ 5310.73(d) - Each CRRS site shall meet the following physical requirements: 
(3)  Portable space heaters may not be used. Space heaters may be used if they are 
adequately vented, mounted in an exterior wall, installed with permanent connections and 
protectors and have been inspected and approved by the local fire department. 

Question: Must PTAC units (Packaged Terminal Air Conditioner) be 
hard-wired? 

ANSWER: If the PTAC unit is designed to be plugged into a normal 
outlet, and is installed in accordance with the manufacturer’s instructions, 
then the PTAC unit does not need to be hard-wired.  
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